Fortsättning gällande insändare om att SD Sjöbo för Vänsterpolitik! | Sverigedemokraterna i Sjöbo

Fortsättning gällande insändare om att SD Sjöbo för Vänsterpolitik!

 

 

Här kommer först länk till denna hemsida för uppdatering:https://sjobo.sd.se/insandare-i-ya-vad-gor-oss-till-ett-vansterparti/

 

Här är länk till Webergs insändare som svar på vår insändare 2017-09-29 : http://www.ystadsallehanda.se/insandare/sjobos-sd-ar-ett-parti-pa-vansterflanken/

 

 

 

Idag,2017-10-04 finns vår insändare med svar på Webergs frågor:http://www.ystadsallehanda.se/insandare/skattehojning-som-konsekvens/

 

YA överskrift: Skattehöjning som konsekvens

Insändare:

Weberg, gällande skatten som vi gjorde i budgeten så har vi förklarat att det beror på de beslut som M tagit som fått ekonomiska konsekvenser. SD säger inte att vi skulle höja skatten om vi satt i styrande ställning, vi vill visa, istället för besparingar inom äldrevård, förskola/skola skulle ni kunnat ta ansvar för konsekvenserna av era beslut, genom att höja skatten 15 öre. Vi har inte brutit något löfte genom att visa er hur man skulle kunna göra för att ta ansvar för de konsekvenser era beslut fått, ej heller om vi skulle höjt skatten På Riktigt. Läs vår budget så förstår du det!

 

Resterande av påståenden är från det förflutna och vi kan alla ändra oss som följd av att förutsättningar blir annorlunda. Detta har vi sett M göra många gånger.

Men vi ska besvara några av dina påståenden.

Låga avgifter? Vi anser att vi ska ha låga avgifter, men avgifterna måste vara självbärande och indexreglerade. Gällande våra äldre så anser vi att vissa saker såsom rullatorer och trygghetslarm kan bekostas av skattekollektivet, för de äldre är de som byggt upp det Sverige vi har idag.

Tomtpriser? Vi anser givetvis att de ska vara låga utan att kommunen ska gå i förlust, om vi inte missminner oss så har M själv gått i täten och sålt tomter billigt MED förlust ex. Viljan.

Privatisering är något SD har ändrat uppfattning om så där får vi konstatera att vi ligger närmre er nu än 2014.

Skidbacke? Kommunen har inte ekonomi för detta!

Små lägenheter för våra ungdomar är något vi fortfarande är positiva till och det har vi uttalat vid olika tillfällen i KF, men ej lagt någon motion om, eftersom ni redan har det på gång eller är det inte för ungdomar som ni planerar små lägenheter?

Nu har vi besvarat dina frågor men du besvarade inte våra, så vi väntar fortfarande på det. Men nu har det blivit ytterligare frågetecken:

Du anser att skattekollektivet inte ska subventionera avgifter osv. till de som lever på marginalen och därunder, men du tycker det är helt okey att vi ska välkomna ”lyxflyktingar” som lever på våra skattepengar?

Vi tolkar din efterfrågan om motion från SD ang. lägenheter åt ungdomar är detsamma som att de hus som M vill bygga inte är åt våra ungdomar, utan åt de ” lyxflyktingar ” som blir anvisade hit, eller?

Du tycker SD drar till vänster i kommunen, vi undrar åt vilket håll du drar? Vi har märkt att du i KS ibland är snabb att lägga till socialdemokraternas förslag till dina egna?

Weberg: SD lever i nuet inte i det förflutna vilket det mesta av din insändare handlade om. Fortfarande är vi varken med vänster eller höger, vi är med våra väljare.

SD Sjöbo

Vid tangentbordet