Sjöbos nya styre | Sverigedemokraterna i Sjöbo

Sjöbos nya styre

kommunhuset

Jag har inte skrivit något på länge eftersom det har varit mycket omkring sig med valet, men nu ska jag komma igång igen. Till att börja med får jag tacka för det stora förtroendet vi har fått från kommuninnevånarna som röstade fram oss med fem mandat så att vi nu har 10 mandat i kommunfullmäktige en 100 % ökning, det känns helt fantastiskt.

Vi har nu ett parlamentariskt läge där Moderaterna (12), Centerpartiet (4), Kristdemokraterna (4), Folkpartiet (1) och Sjöbopartiet (4) kommer att gå ihop och bilda Sjöbos nya styre med totalt 25 mandat av fullmäktiges totala 49 mandat. Man kan säga att det nya styret blir en röra av ytterlighetspartier särskilt när man ser på dem vallöftena som vart och ett av dessa partier presenterat i valrörelsen och under den gångna mandatperioden.

Moderat ledaren Stefan Lundgren har förvisso bjudit in Sverigedemokraterna till samtal men ur dessa kom det inte fram något konkret och får väl därför ses som ett spel för gallerierna. För om Moderaterna verkligen skulle vilja respektera valresultatet och vilja ha ett starkt styre i Sjöbo skulle man ju faktiskt haft oss Sverigedemokrater med i styret.
Det hade kunnat vara ett alternativ med till exempel M+SD+SJP. Redan där har vi 26 mandat på tre partier vilket hade varit mycket bättre för ett stabilt styre av Sjöbo.

Lars-Wilhelm Larsson
Ordförande SD-Sjöbo